Jeugd Kickboksen

Tiener Kickboksen Castricum, zelfvertrouwen, beheersing, respect en motorische ontwikkeling zijn allemaal aspecten waar de focus op ligt bij het kickboksen voor tieners. Het is niet “elkaar in elkaar slaan” maar de lessen zijn een combinatie van respect, techniek, kracht/uithoudingsvermogen en optioneel sparren (<18 is dit op het lichaam dus zonder het hoofd te raken).

Waarom is kickboksen goed voor tieners?

Door kickboksen leren tieners om zichzelf te verdedigen, te beheersen, te respecteren en het geeft zo nodig (nog) meer zelfvertrouwen. De combinatie van de fysieke en mentale uitdagingen van kickboksen, zorgt ervoor dat tieners zichzelf beter leren kennen en ontwikkelen. Dit alles draagt bij aan hun gezondheid en welzijn. Sport in combinatie met gezond eten en voldoende slaap, zal elke tiener ten goede komen.

Kickboksen is een sport waarbij verschillende combinaties tussen armen en benen worden uitgevoerd. De fysieke activiteit verbetert het reactievermogen en het vermogen om het lichaam te coördineren. Beide kunnen goede ondersteuning zijn om het lichaam en geest in balans te houden tijdens de groei en ontwikkeling van tieners. Daarnaast helpt kickboksen natuurlijk het lichaam fit te houden, is het een sociale bezigheid en is het (hopelijk) ook nog heel leuk.

Tieners Kickboksen Castricum

Tiener Kickboksen Castricum

Leuke extra voor de ouders, er is een tafel met bankje & goede gratis koffie in de Dojo, dus kom gerust mee om te kijken.