Team DB – Leden bepalen het nieuwe rooster

Kickboksen doe je samen, daarom luistert Team DB naar de leden. Om te starten, strijders van het eerste uur, Team DB is trots op jullie progressie en natuurlijk een warm welkom aan alle nieuwe gezichten. Samen gaan we alle doelen nastreven. De groep is ondertussen al bijna 50(!) mensen en het heel gaaf om te zien hoe iedereen elkaar helpt in zijn/haar ontwikkeling. Dus namens het team, dank daarvoor.

Aanpassing rooster

Na rondvragen bij verschillende leden en een pol is besloten een aantal wijzigingen in het rooster door te voeren. Op die manier biedt Team DB een nog flexibeler aanbod zodat iedereen zijn/haar trainingen kan doen. De veranderingen zijn als volgt:

  • Boksen van woensdag naar maandag 19.00 – 20.00 (voor iedereen, elk niveau en op sportschoenen)
  • Thai Pads van maandag naar woensdag 19.00 – 20.00 (voor iedereen en elk niveau beschikbaar)
  • Women’s only op dinsdag wordt Boksbootamp 20.00 – 21.00 (voor iedereen en elk niveau beschikbaar)

Uitbreiding zachte vloer in de dojo

Om voor iedereen plaats te maken en de ondergrond optimaal in te richten zal een deel van de harde ondergrond worden vervangen door de dojo vloer. Deze extra rij zorgt voor meer ruimte en capaciteit bij de kickboks zakken. Team DB heeft dan 100m² zachte dojo vloer die om meerdere redenen gunstig is voor onze leden. Een zachte vloer wordt vaak gebruikt in vechtsporten om de impact van vallen en stoten te verminderen en blessures te voorkomen. Hier zijn een paar redenen waarom een zachte vloer gunstig kan zijn voor vechtsporten:

  1. Veiligheid: Vechtsporten kunnen intensief zijn. Een zachte vloer absorbeert impact beter dan een harde vloer, waardoor de kans op blessures zoals kneuzingen, verstuikingen etc verminderd.
  2. Comfort: Een zachte vloer biedt meer comfort voor deelnemers tijdens trainingen, vooral bij oefeningen waarbij veel op de grond wordt gewerkt, zoals worpen, grondgevechten en sparring.
  3. Langdurige training: Door het verminderen van de impact op gewrichten en spieren kunnen deelnemers langer en intensiever trainen zonder overmatige vermoeidheid of blessures.
  4. Kinderen en beginners: Vooral voor beginners en kinderen kan een zachte vloer helpen bij het opbouwen van vertrouwen en vaardigheden zonder hard te kunnen vallen.
  5. Hygiëne: Zachte vloeren kunnen ook gemakkelijker schoon te houden zijn, omdat ze vaak zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en gedesinfecteerd, wat essentieel is in omgevingen waar veel mensen trainen en zweten.

Al met al draagt een zachte vloer bij aan een veiligere en comfortabelere trainingsomgeving voor vechtsport beoefenaars, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een effectievere training en betere prestaties.


Kickboksen doe je samen, geschikt voor iedereen & elk niveau

Boksen en bootcamp in één training. In de wereld van fitness en gezondheid ontstaan voortdurend nieuwe trends en innovaties. Een opvallende en effectieve combinatie die de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt, is de “boksbootcamp”. Deze unieke fitnessbenadering combineert de kracht en technieken van het boksen met de intensiteit en diversiteit van bootcamptraining, waardoor deelnemers een variërende workout ervaren die zowel fysiek als mentaal uitdagend is.

Kickboksen doe je samen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *