Team DB Kickboksen: Opbouw van een Vechtsport Locatie in Castricum

Castricum, een schilderachtig stadje met zijn eigen unieke charme, heeft een opvallende toevoeging gekregen in de vorm van Team DB Kickboksen. Wat begon als een ambitieuze droom van hoofdcoach Dennie, groeide uit tot een volledig ingerichte vechtsportlocatie die niet alleen atleten aantrekt, maar ook een hechte gemeenschap van sportliefhebbers samenbrengt.


Team DB Kickboksen is niet zomaar een sportfaciliteit; het is het bewijst dat doorzettingsvermogen, toewijding en de kracht van een community samen een beweging in gang kan zetten. Voor Castricum is het niet slechts een plek om te trainen, maar een thuisbasis voor iedereen die in een groep (vecht-) sport wil uitoefenen.


De Geboorte van Team DB Kickboksen:

De kern van dit verhaal start met het enthousiasme en de vastberadenheid van hoofdcoach Dennie. Die na 5 jaar besloot te stoppen met lesgeven bij zijn vaste locatie. Om zijn wedstrijdatleet te blijven trainen verplaatste hij naar een andere locatie, waar hij gratis les gaf, in ruil voor het gebruik van de ruimte. Vanuit het niets kwamen alle oude leden mee, wat het vuur oplaaide. Zijn missie, visie en trainingsaanpak bleef mensen trouw laten komen trainen. En daarom starte hij zijn eigen team, Team DB Kickboksen was geboren.

Fase 1: Het Vinden van de Juiste Ruimte

Het begon allemaal met de zoektocht naar de ideale locatie. Team DB doorzocht verschillende plekken in Castricum, rekening houdend met bereikbaarheid, grootte en atmosfeer. Uiteindelijk werd de perfecte ruimte gevonden op de Pernestraat 31, in Castricum, een blanco canvas dat wachtte om getransformeerd te worden tot een levendige vechtsport dojo.

Fase 2: Opbouw en Inrichting

Met de sleutels in handen begon de echte uitdaging: de opbouw van de faciliteit. Muren werden geschilderd, het logo werd in kunstvorm op de muur gezet, de sportvloer werd gelegd en bokszakken werd geïnstalleerd. Het interieurontwerp werd doordacht uitgevoerd, met ruimte om de tassen neer te zetten, een loungegedeelte en natuurlijk de trainingsruimte zelf.

Fase 3: Community Building

Team DB begreep dat het bij vechtsport niet alleen ging om de fysieke structuur gaat, maar ook om het creëren van een gemeenschap. Daarom werd in december tijdens de opbouw gratis les gegeven. De locatie was immers nog niet af, maar de trouwe atleten van het eerste uur hadden wel behoefte aan de workouts. Een community, respect en communicatie is voor Team DB van groot belang voor bijvoorbeeld de spar sessies. Als je weet hoe iemand zich voelt of een thuissituatie is, kan je hier rekening mee houden. En nu de locatie een maand draait zijn er proeflessen beschikbaar, worden nieuwe leden verwelkomd en is de locatie open om mensen kennis te laten maken met het kickboksen, boksen, zaktraining, boksbootcamp en/of ladies only.

Fase 4: Training en Coaching

Een cruciaal element van Team DB Kickboksen is het toegewijde team van coach(es). Alle trainers bij Team DB hebben dezelfde normen en waarden, en beschikken allen de kwaliteiten om met diverse niveaus van ervaring en vaardigheden te werken. Of je nu een beginner bent die de basisprincipes wil leren, of een gevorderde vechtsporter die zijn techniek wil verfijnen, Team DB biedt een plek voor iedereen.

Team DB Kickboksen Vandaag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *